h

Themavond Nationaal Zorgfonds

10 november 2018

Themavond Nationaal Zorgfonds

Foto: SP

Tussen de 150 en 200 mensen waren op 9 november 2018 aanwezig in de bibliotheek in Lelystad. Hier organiseerden wij een thema-avond over het ziekenhuis, het zorgstelsel en het alternatief van de SP, het “Nationaal Zorgfonds”.

Op de goed bezochte avond konden mensen vragen stellen over het falissement aan diverse sprekers, waaronder een huisarts, een radioloog en ons eigen Tweede Kamerlid Henk van Gerven.

Bij het het beantwoorden van de vele vragen liepen de emoties soms hoog op. Mensen waren bezorgd over hun eigen zorg, de banen van hun kinderen en geschrokken van de snelheid waarmee het allemaal is gegaan.

Foto: SP

SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven

Na het beantwoorden van de vele vragen is het alternatief van de SP, het “Nationaal Zorgfonds” besproken. Dit plan is een compleet alternatief voor het huidige zorgsysteem, waarbij de patienten en de medewerkers weer zeggenschap over de zorg krijgen en het eigen risico kan worden afgeschaft!

Inmiddels weten we dat het ziekenhuis is overgenomen door St. Jansdal uit Harderwijk. De SP zal zich blijven inzetten om een volwaardig ziekenhuis in Lelystad te realiseren, hiervoor willen we dat de volgende zaken in het ziekenhuis aanwezig zijn:

  • Volwaardige eerste hulp 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Operatiekamers met beddenhuis
  • Acute verloskunde

Foto: SP

Voor meer informatie, kijk op: http://nationaalzorgfonds.nl

U bent hier