h

IJsselmeerziekenhuizen

SP live bij Omroep Flevoland over amendementen ziekenhuis

In het geluidsfragment van deze uitzending horen we onze fractievoorzitter Alexander Sprong over de amendementen van de SP die zijn aangenomen. Door deze amendementen blijft groei naar een volwaardig ziekenhuis mogelijk.

Lees verder
5 juli 2019

St. Jansdal weigert volwaardig ziekenhuis in Lelystad

Foto: SP

Niet alleen afscheid nemen van een markant gebouw, maar ook afscheid nemen van de hoop op het terugkrijgen van een volwaardig ziekenhuis. Dat is de situatie die dinsdag helder werd tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad.

Lees verder
16 januari 2009

'Klink moet IJsselmeerziekenhuizen ondersteunen'

SP-Kamerlid Henk van Gerven wil dat minister Klink er voor zorgt dat de IJsselmeerziekenhuizen kunnen blijven voortbestaan. De NZa heeft vandaag gezegd vooralsnog geen financiële steun aan de noodlijdende ziekenhuizen te willen verlenen.

Lees verder
25 november 2008

Klink mag IJsselmeerziekenhuizen niet failliet laten gaan

Minister Klink moet alles op alles zetten om faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen te voorkomen. Dat zegt SP-fractievoorzitter Agnes Kant in reactie op het bericht dat de IJsselmeerziekenhuizen morgen uitstel van betaling aan hun schuldeisers zullen vragen. Kant:"Als we in Nederland miljarden pompen om banken te redden die failliet dreigen te gaan, moet dat zeker kunnen bij ziekenhuizen. Het is onverantwoord om Lelystad en Emmeloord zonder ziekenhuiszorg te laten zitten.”

Lees verder
1 november 2008

Geslaagde actiebijeenkomst 'IJsselmeerziekenhuizen moeten blijven'

Vrijdagavond j.l. heeft de SP een bijeenkomst georganiseerd waarbij de inwoners van Flevoland werden uitgenodigd deel te nemen aan een discussie over de IJsselmeerziekenhuizen. Gezien de opkomst en de inbreng van de inwoners van Flevoland is deze actiebijeenkomst zeer zeker "geslaagd" te noemen. Er werden veel vragen gesteld aangaande de discrepantie tussen het loon van de mensen die 'het ziekenhuisgebeuren naar behoren dienen te regelen' (lees: de interim-manager en kornuiten) en de gelden die de IJsselmeerziekenhuizen nodig hebben om een gezonde doorstart te maken.

Lees verder
29 oktober 2008

Houd ziekenhuis Lelystad in publieke handen

“Voor de SP is het volstrekt onacceptabel dat het ziekenhuis in Lelystad geprivatiseerd wordt. We gaan dan ook van minister Klink eisen het advies van Lodewick niet over te nemen. Niet privatiseren, maar nationaliseren. Banken worden genationaliseerd, terwijl ziekenhuizen worden geprivatiseerd. Dat is de wereld op zijn kop.” Dat zegt SP-fractievoorzitter Agnes Kant in reactie op het advies van de commissie Lodewick die de situatie van de in nood verkerende ziekenhuizen onderzocht.

Lees verder
29 oktober 2008

actiebijeenkomst IJsselmeerziekenhuizen moeten blijven

Aanstaande vrijdag organiseert de SP een actiebijeenkomst voor het behoud van de IJsselmeerziekenhuizen. De IJsselmeerziekenhuizen staan op instorten en het is nog maar de vraag of de ziekenhuiszorg in Lelystad en Emmeloord behouden blijven. Of dat de ziekenhuiszorg afgeslankt moet worden. Wat de SP betreft is dat beiden onacceptabel. Onder de aanwezigen is ondere SP-fractievoorzitter Agnes Kant. Voor meer informatie, download de flyer (pdf).

Lees verder
17 oktober 2008

Actie voor overheidsingrijpen bij IJsselmeerziekenhuizen

SP-Kamerlid Henk van Gerven heeft vandaag samen met actievoerders uit de SP-afdeling Lelystad actie gevoerd voor het behoud van het Zuiderzeeziekenhuis, onderdeel van de IJsselmeerziekenhuizen. SP-Kamerlid Henk van Gerven wil van minister Klink (Volksgezondheid) de keiharde garantie dat de nagenoeg failliete IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord open blijven. “En privatisering van de ziekenhuizen is geen optie. Een overheid die banken kan redden, kan en moet ook ziekenhuizen redden”, aldus Van Gerven.
Van Gerven bij ziekenhuis Lelystad

Lees verder

U bent hier