h

Geslaagde actiebijeenkomst 'IJsselmeerziekenhuizen moeten blijven'

1 november 2008

Geslaagde actiebijeenkomst 'IJsselmeerziekenhuizen moeten blijven'

Vrijdagavond j.l. heeft de SP een bijeenkomst georganiseerd waarbij de inwoners van Flevoland werden uitgenodigd deel te nemen aan een discussie over de IJsselmeerziekenhuizen. Gezien de opkomst en de inbreng van de inwoners van Flevoland is deze actiebijeenkomst zeer zeker "geslaagd" te noemen. Er werden veel vragen gesteld aangaande de discrepantie tussen het loon van de mensen die 'het ziekenhuisgebeuren naar behoren dienen te regelen' (lees: de interim-manager en kornuiten) en de gelden die de IJsselmeerziekenhuizen nodig hebben om een gezonde doorstart te maken.

Buiten de negatieve klanken rond de belachelijk hoge verdiensten van 'de mensen aan de top' werden deze avond juist de mensen op de werkvloer meermalen gehuldigd om hun kwaliteiten. En terecht! Het ziekenhuis in Lelystad & Emmeloord is een kwalitatief goed ziekenhuis, dat helaas steeds weer heeft te lijden onder duur en gebrekkig beleid. Natuurlijk is niet iedere cliënt tevreden met zijn/haar behandeling (zoveel mensen zoveel wensen), maar de idee dat men in een capabel ziekenhuis wordt behandeld, wordt inmiddels door diverse media (ziekenhuistests van het AD en Elsevier)
èn politiek Den Haag met een stok geslagen.

Het is de wil en de inzet van de ziekenhuismedewerkers om kwaliteitszorg te leveren. En dat is wat de cliënten graag willen afnemen: zorg met begrip, zonder een nummer te zijn.

Wordt vervolgd...

U bent hier