h

Acties

2 oktober 2015

STOP TTIP !!

Op zaterdag 10 oktober komen we in actie tegen TTIP, het beruchte handelsverdrag van de Europese Unie en de Verenigde Staten. Om 13:00 verzamelen we bij de Dokwerker aan het Jonas Daniel Meijerplein, naast het Waterlooplein in Amsterdam. TTIP is geen handelsverdrag, maar een wurgakkoord. Iedereen die wil voorkomen dat grote bedrijven de macht overnemen in Europa, moet erbij zijn op 10 oktober.

Lees verder
20 september 2015

Verslag demonstratie 12 september

Foto: SP

Zaterdagochtend 12 september stapte een bescheiden afvaardiging van de SP Lelystad op de trein naar het Centraal Station in Amsterdam met als reisdoel de demonstratie Red de Zorg van de FNV. Ons gemêleerde gezelschap bestond uit elf personen: 7 volwassenen met 4 kinderen, variërend in leeftijd van 5 tot 15 jaar. Het was een gezellige treinreis. In de trein werden T-shirts en buttons uitgedeeld om goed voor de dag te komen tijdens de demonstratie.

Lees verder
15 september 2015

Druk actieweekend

Afgelopen weekend, 12 en 13 september 2015, was een druk actieweekend met acties van de FNV tegen de afbraak van de zorg, en van de organisatie Vluchtelingen Welkom om op te roepen tot de betere en ruimhartiger opvang van de vluchtelingen die momenteel uit Syrië Europa binnenkomen.

Lees verder
21 februari 2015

Zó voert de SP campagne in Flevoland!

Foto: SP

De campagne aftrap voor de Provinciale Statenverkiezingen heeft in Flevoland op de Grote Markt in Almere plaatsgevonden. Een grote groep vrijwilligers uit de provincie heeft hier met veel plezier aan meegeholpen.

Lees verder
18 februari 2015

Met Emile wordt Almere rood gekleurd! [update]

Op 21 februari gaan we de campagne voor de verkiezingen van de Provinciale Staten aftrappen. Dit zal plaatsvinden in Almere. De Soepexpress is erbij en Emile Roemer komt ook. We hopen dat er zoveel mogelijk leden bij deze campagne-aftrap zullen zijn!

Lees verder
11 december 2014

Buslijn 5 blijft!

Op 15 november 2014 heeft de SP afdeling een succesvolle actie gevoerd voor behoud van buslijn 5 in de Atolwijk. De SP ondersteunt hiermee de actie die Bart Kromwijk is gestart. De SP raadsfractie heeft daarop tijdens de begrotingsbehandeling 2015 een motie ingediend voor behoud van buslijn 5, deze motie is raadsbreed aangenomen.

Lees verder
15 november 2014

Gratis ritje in ruil voor handtekening

De SP afdeling Lelystad heeft vandaag handtekeningen ingezameld voor het behoud van buslijn 5. Deze bus rijdt nu nog door de Atolwijk heen, maar zal vanaf januari 2015 alleen nog langs de dreven stoppen.

Lees verder

Actie buslijn 5

Artikel op de website van de FlevoPost over de actie van SP Lelystad voor het behoud van buslijn 5.

Lees verder
12 november 2014

SP-bus voor behoud buslijn Atolwijk

Aanstaande zaterdag 15 november voert de SP afdeling Lelystad actie voor het behoud van buslijn 5. Tussen 11.00 en 14.00 rijdt een minibus in de huisstijl van de SP door de stad. Iedereen is welkom om een stukje mee te rijden en zijn handtekening te zetten om de bus ook ná 1 januari 2015 door de Atolwijk te laten rijden. Het verdwijnen van buslijn 5 heeft niet alleen gevolgen voor de wijkbewoners, ook veel bezoekers van onder andere Atolplaza raken hierdoor gedupeerd.

Lees verder
19 april 2014

ruim 160 mensen: "Ik dacht het niet!"

Vandaag hebben leden van de SP in Lelystad ruim 160 handtekeningen opgehaald voor de actie tegen de sluiting van 800 van de 1300 verzorgingshuizen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier