h

SP-bus voor behoud buslijn Atolwijk

12 november 2014

SP-bus voor behoud buslijn Atolwijk

Aanstaande zaterdag 15 november voert de SP afdeling Lelystad actie voor het behoud van buslijn 5. Tussen 11.00 en 14.00 rijdt een minibus in de huisstijl van de SP door de stad. Iedereen is welkom om een stukje mee te rijden en zijn handtekening te zetten om de bus ook nĂ¡ 1 januari 2015 door de Atolwijk te laten rijden. Het verdwijnen van buslijn 5 heeft niet alleen gevolgen voor de wijkbewoners, ook veel bezoekers van onder andere Atolplaza raken hierdoor gedupeerd.

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad heeft op 21 oktober 2014 besloten de route van buslijn 5 door de Atolwijk te wijzigen. Als het aan het college ligt, rijdt de bus vanaf 1 januari 2015 niet meer door de wijk maar over de dreven om de wijk heen. Dit heeft tot gevolg dat veel wijkbewoners in plaats van gemiddeld 150 meter, meer dan 500 meter zullen moeten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte.

Maar ook belangrijke voorzieningen, zoals Atolplaza en het wijkwinkelcentrum aan de Voorhof, worden daardoor veel lastiger bereikbaar voor een grote groep mensen. Atolplaza biedt voorzieningen voor onder andere ouderen, mensen met een verstandelijke beperking of moeders met jonge kinderen. Juist deze groepen hebben belang bij een goede busverbinding naar deze centrale plek in de wijk.

Voor de SP afdeling Lelystad is het verdwijnen van buslijn 5 dan ook onbespreekbaar.De handtekeningen die door de SP worden verzameld, zullen op een later moment aangeboden worden aan het college van burgemeester en wethouders.

U bent hier