h

SP Poetst!

17 juli 2017

SP Poetst!

  • Dat leraren het steeds zwaarder krijgen is geen nieuws
  • Dat er bezuinigd wordt op het onderwijs is bekend
  • Dat ook de schoonmaakcontracten van scholen steeds verder worden uitgeknepen, is duidelijk
  • Dat het soms niet aanvaardbaar meer is, hebben we gezien
  • Dat elke vorm van ondersteuning welkom is, is goed tot ons doorgedrongen

De SP Lelystad wil de handen uit de mouwen steken en heeft daarom een poetsploeg in het leven geroepen. Deze is gestart met een schoonmaakklus in De Watergeus, Schouw 19-01.

De Watergeus is een openbare school voor speciaal basisonderwijs. Op deze school zitten leerlingen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 13 jaar.

De naam de Watergeus is bedacht bij het samengaan van de scholen ‘Het Want’, ‘Het Rak’ en ‘de Windvang’ op 1 augustus 1997.
De Watergeuzen, onder leiding van Willem van Oranje, streden van 1567 tot 1572 voor hun zelfstandigheid tegen de Spaanse koning. De school wil de leerlingen ook zo zelfstandig mogelijk maken en vindt de Watergeus daarom een geschikte naam.

Foto: SP

Ons poetsteam heeft de leskeuken van de school van boven tot onder schoongemaakt; de betegelde wanden van vloer tot plafond, de ovens, aanrecht, vloer, enz. Het was te zien dat men probeerde om alles zo goed mogelijk te onderhouden, maar aan bepaalde dingen komt men gewoonweg niet toe. Die dingen hebben wij dus aangepakt en dat werd dankbaar geaccepteerd!

Foto: SP

Wij willen het echter niet houden bij een eenmalige actie. Een paar keer per jaar gaan we naar een maatschappelijke instelling om SP Poetst waar te maken. We komen dan niet alleen op scholen, maar ook bijvoorbeeld ook in een verzorgingstehuis of bij specifieke opvang van kinderen of ouderen. Er wordt op zoveel terreinen op het maatschappelijk vlak bezuinigd, dat het voor de hand ligt om op de vaste lasten te bezuinigen. Schoonmaak is zo’n last.

Werk genoeg dus!

U bent hier