h

SP Lelystad spreekt waardering uit voor docenten basisonderwijs

27 juni 2017

SP Lelystad spreekt waardering uit voor docenten basisonderwijs

Foto: SP

Dinsdagochtend hebben teams van de Lelystadse SP-afdeling basisscholen in de stad bezocht om namens de SP hun steun en waardering uit te spreken voor het werk van de docenten. Dit vanwege de landelijke staking die dinsdagochtend het eerste lesuur gehouden werd.

Foto: SP

Ook in Lelystad werd door veel docenten van basisscholen gestaakt voor een beter loon, kleinere klassen, minder regels en administratie en vooral ook meer waardering voor de liefde en inzet waarmee ze elke dag weer aan de slag gaan. Tijdens het bezoek vertelde sommige docenten over de problemen waar ze tegenaan lopen en dit was indrukwekkend om aan te horen.

Foto: SP

Behalve steun en waardering hadden de SP-teams ook een lekker traktatie bij zich; de meegebrachte taarten werden dan ook door de stakende docenten met veel plezier in ontvangst genomen.

De SP staat pal achter de eisen van de docenten en vraagt al langer om verbetering van hun arbeidsvoorwaarden en het teruggeven van het vak aan de docent.

De SP zal zich dan ook zowel landelijk als in Lelystad blijven inzetten voor het onderwijs en wenst hierbij ook alle docenten op scholen die we niet konden bezoeken veel succes in hun strijd! 

U bent hier