h

Wethouder geeft startschot campagne 'Sportiviteit en Respect'

2 mei 2016

Wethouder geeft startschot campagne 'Sportiviteit en Respect'

Foto: SP

MHC Lelystad is een club die staat voor plezier, sportiviteit en respect. Steeds vaker wordt de hockeycultuur ondermijnd door commentaar en onsportief gedrag, niet alleen op het veld, maar zeker ook langs de lijn. Om het clubkarakter te bewaren heeft MHCL de gedragscode ikSPORTief opgesteld en rond deze code is een campagne ontwikkeld met tal van activiteiten, waarvan een aantal plaatsvonden op 17 april. 

Wethouder John van den Heuvel en directeur CML Tony Merkelbach gaven om 13.00u het startschot door de onthulling van het campagnebeeld op de hockeyclub, daarna overhandigde zij taart en t-shirts "Sportiviteit en Respect” aan het sportiefste team MD5.

Campagne Sportiviteit & Respect
De gedragsregels worden duidelijk en zichtbaar gecommuniceerd. Gastteams worden voor een wedstrijd welkom geheten en krijgen bij aanmelding de gedragsregels overhandigd. Teams kunnen een certificaat verdienen wanneer zij laten zien dat ze aan gestelde criteria voldoen. Maandelijks wordt er aandacht geschonken aan een team dat er uit springt. Een coach de coach traject is inmiddels al gestart voor acht coaches, onder begeleiding van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Andere begeleidingsprojecten over sportiviteit en respect betreffen ouders en overige coaches-trainers. MHC Lelystad deelt haar plan en ervaringen met andere sportverenigingen in Lelystad. Zij organiseert in samenwerking met de Gemeente Lelystad en City Marketing Lelystad in september een speciale inspiratiesessie. De campagne is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lelystad en wordt gevolgd door de KNHB.

RegioNed

U bent hier