h

SP-fractie steunt stellingname moskeeën Lelystad

16 november 2015

SP-fractie steunt stellingname moskeeën Lelystad

Persbericht namens en in opdracht van de besturen van moskee Al-Firdaus, moskee Osmanli en moskee El-Imaan uit Lelystad:

Lelystad – Onze democratie is wederom opgeschrikt door gewelddadige aanslagen in Parijs. Deze gewelddadige aanslagen zijn niet alleen gericht op een land, gebied of werelddeel, maar op alle menselijke waarden met vrede als gemeenschappelijke waarde.

Als Nederlandse moslims, inwoners van Lelystad, besturen van de moskee Al-Firdaus, moskee Osmanli en moskee El-Imaan, aanhangers van een religie die vrede hoog in het vaandel heeft, hebben wij veel verdriet om deze terroristische daden in Frankrijk.

Helaas worden dit soort terreurdaden door sommigen gebruikt om een geloofsgemeenschap, die juist genade beoogt voor allen, als zondebok te gebruiken.

Als samenleving mogen wij niet toestaan dat deze laffe daden ervoor zorgen dat er verdeeldheid ontstaat in onze mooie samenleving. Hand in hand, zij aan zij. Daar dienen we voor te staan in deze moeilijke tijd, om hier als samenleving sterker uit te komen.

Terrorisme kent geen naam en kent geen religie

Eén van die kernwaarden van de islam is dat het nemen van een onschuldig leven een misdaad is tegen de gehele menselijkheid (Koran 5:32). Zelfs bij wijze van zelfverdediging in een oorlogssituatie verbiedt de profeet Mohammed expliciet geweld tegen non-combattanten, en dan ook in het bijzonder tegen vrouwen, kinderen en geestelijken.

Onze medeleven gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers, de inwoners van Parijs en met het Franse volk. Wij wensen hun veel sterkte en kracht om dit vreselijke verlies te verwerken.

Met oprechte deelneming

U bent hier