h

Achterkamertjespolitiek? Daar doet de SP niet aan mee!

26 januari 2015

Achterkamertjespolitiek? Daar doet de SP niet aan mee!

De SP-fractie stopt met deelname aan de 'begeleidingsgroep transities sociaal domein' omdat er buiten de gemeenteraad om een besluit is genomen, hetgeen absoluut niet kan en volgens de SP-fractie lijkt op achterkamertjespolitiek.

De SP-fractie is van het begin terughoudend geweest over de zogenoemde benen-op-tafel overleggen maar met betrekking tot de transities in het sociale domein, de Jeugdhulp, Wmo/AWBZ en de Participatiewet, leek het een heel nuttig instrument om geïnteresseerde raadsleden vroegtijdig te betrekken.

Nu de transities hebben plaatsgevonden, is de gemeente eindverantwoordelijk voor de drie decentralisaties en om die reden vindt de SP-fractie dat de informatievoorziening in de reguliere, openbare vergaderingen thuishoort.

In de afgelopen bijeenkomst van de 'begeleidingsgroep transities' is vastgesteld dat het de behoefte van de begeleidingsgroep is om de vergaderingen besloten te houden met alleen raadsleden en fractieassistenten als deelnemers.
Tevens werd er in de begeleidingsgroep een besluit genomen, hetgeen absoluut niet kan buiten de gemeenteraad.

Voor de SP-fractie is de noodzaak van een 'begeleidingsgroep transities' niet meer aanwezig en het in beslotenheid bijeenkomen waarbij besluiten worden genomen is sturend en niet transparant.

Dat is achterkamertjespolitiek volgens de SP-fractie en aan achterkamertjespolitiek wil de SP niet deelnemen.

U bent hier