h

SP fractie ongerust over inkooptraject zorg

4 november 2014

SP fractie ongerust over inkooptraject zorg

Volgens de berichtgeving op omroep Flevoland van 1 november 2014 blijkt dat de gemeenten Zeewolde en Almere denken het inkooptraject pas tussen 15 november en 1 december af te kunnen ronden. Naar aanleiding hiervan heeft de SP fractie contact gehad met de betreffende wethouder.

Aangezien de gemeenteraad van Lelystad op 28 oktober de centrumregeling voor het sociale domein heeft vastgesteld, waarbij de gemeente Almere de zorg voor de Flevolandse gemeenten gezamenlijk inkoopt, roept het betreffende bericht de nodige vragen op.

De SP fractie heeft in de verschillende sessies hier aan voorafgaand aangeven geen voorstander te zijn van een gemeenschappelijke regeling. Omdat een juridische grondslag voor samenwerking noodzakelijk is en meer nog omdat de deadline voor het inkooptraject afliep op 01 november 2014 heeft de SP fractie hiermee ingestemd om zo snel mogelijk zekerheid en duidelijkheid voor de cliënten in de zorg, maar ook voor de medewerkers te kunnen bieden.

De berichtgeving op Omroep Flevoland gaf geen duidelijkheid om welke zorg het precies gaat en of het niet tijdig afronden van het inkooptraject ook van invloed kan zijn op de zorg in Lelystad. Hierover heeft de SP fractie telefonisch contact gehad met de wethouder van Wageningen. Zij verzekerde ons dat dit niet geldt voor de gemeente Lelystad. De gemeente Lelystad zorgt zelf voor de inkoop van de lokale zorg en de ondertekeningen van de contracten zijn bijna afgerond.

Het bericht op Omroep Flevoland betreft de lokale inkoop van zorg en betreft alleen de gemeenten Almere en Zeewolde. De inkoop van regionale zorg die de gemeente Almere als centrumgemeente voor de Flevolandse gemeenten inkoopt loopt op schema.

U bent hier