h

SP raadslid Polman geroyeerd wegens niet nakomen van afspraken over afdracht

7 februari 2012

SP raadslid Polman geroyeerd wegens niet nakomen van afspraken over afdracht

Volksvertegenwoordigers van de SP dragen hun politieke vergoeding af aan de SP en ontvangen van de partij een onkostenvergoeding die hun werkelijke kosten dekt. Die regeling bestaat omdat SP volksvertegenwoordigers financieel niet beter hoeven te worden van hun politieke werk, om te laten zien dat zij solidair zijn met andere SP'ers die zich op vrijwillige basis gratis inzetten voor de partij en om als partij meer te kunnen doen op het vlak van scholing en actie voeren.
SP volksvertegenwoordigers tekenen voor die regeling. Uit recent door de EO uitgevoerd onderzoek blijkt 85 procent van de SP volksvertegenwoordigers de afdrachtregeling te steunen.

Naar aanleiding van het besluit van Simon Polman, SP raadslid uit Lelystad, om zijn afdracht aan de SP helemaal te stoppen en het geld over te maken naar de voedselbank, heeft de ledenvergadering van de SP Lelystad hem uit het lidmaatschap gezet.
'Het probleem zit niet in de donatie van zijn raadsgeld aan de voedselbank want die doet goed werk. Doordat de bezuinigingen van de regering Rutte-Verhagen-Wilders hard aankomen bij mensen die het minst hebben, is de voedselbank een laatste toevluchtsoord voor de meest kwetsbare mensen uit Lelystad. Dat maakt dat SP leden in Lelystad en op tal van plaatsen in het land actief zijn in hun plaatselijke voedselbank. Het probleem met Simon is dat hij zijn afspraken met de SP niet nakomt', aldus John van den Heuvel, SP voorzitter in Lelystad.

‘We zijn bijna een jaar met Simon Polman in discussie geweest over zijn onvolledige afdracht aan de SP. Nadat Simon zijn afdracht aan de SP helemaal had stop gezet, is er meerdere keren met hem gesproken om een oplossing voor het probleem te vinden. Door zijn onwrikbare houding bleek dat echter niet mogelijk.
De ledenvergadering heeft aan Polman gevraagd zijn zetel ter beschikking te stellen. Op zijn weigering heeft de vergadering besloten om Simon Polman uit het lidmaatschap te ontzetten omdat hij zijn afspraken met de SP niet nakomt. Een treurige zaak', aldus Van den Heuvel, 'want noch de SP, noch Simon worden hier beter van. Maar als mensen zich niet aan afspraken houden waar ze met hun volle verstand voor getekend hebben, moet je een streep trekken hoe vervelend dat ook is. Van mijn kant ga ik de komende tijd, samen met de leden, er alles aan doen om het vertrouwen dat de kiezers in Lelystad in de SP gesteld hebben, waar te blijven maken.'

U bent hier