h

SP-Kamerlid Van Bommel gaat buurten in Lelystad

18 oktober 2009

SP-Kamerlid Van Bommel gaat buurten in Lelystad

Tweede Kamerlid Harry van Bommel gaat op uitnodiging van de SP-afdeling Lelystad maandagavond 19 oktober buurten in de Zuiderzeewijk in Lelystad. Samen met de vier gemeenteraadsleden van de SP zal Van Bommel huis aan huis de nieuwe Zo-krant van de partij afgeven en een buurtenquête afnemen over renovatie van huurwoningen en de leefbaarheid in de wijk. De raadsfractie van de SP zal de resultaten van de enquête aanbieden aan wethouder Nuijt en aan woningcorporatie Centrada.

Bij de SP in Lelystad zijn veel klachten bekend over de 4e en 5e fase renovatie in de Zuiderzeewijk. Die klachten variëren van ongemak door de werkzaamheden tot gebrekkige voorlichting aan de bewoners en het ontbreken van een duidelijk aanspreekpunt. Vragenderwijs wil de SP vaststellen of er aan die situatie iets is veranderd.

De campagne ‘buurten in de buurt’ is een landelijk initiatief van de SP. In alle ruim 140 afdelingen verspreiden leden eenmaal per kwartaal de gratis Zo-krant met politiek nieuws en nemen zij buurtenquêtes af over lokale onderwerpen. Alle Tweede Kamerleden van de SP werken aan de campagne mee. Met deze campagne wil de SP het contact tussen buurtbewoners, de lokale SP en landelijke politici verstevigen.

Het vertrekpunt van het buurten in Lelystad is Vliehors 1 in de Zuiderzeewijk. Het buurten begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Journalisten zijn van harte welkom deze activiteit bij te wonen.

Meer informatie:

  • Froukje Linde, gemeenteraadslid, tel 06-36484892
  • Harry van Bommel, Kamerlid tel 06-22788043

U bent hier