h

Ledenvergadering: Een beter Europa begint in Nederland !

16 januari 2009

Ledenvergadering: Een beter Europa begint in Nederland !

Op 04 juni 2009 vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats.
Het is belangrijk dat we als afdeling het (concept) EU-verkiezingsprogramma bespreken. Mede aan de hand daarvan kan het programma namelijk verder worden aangescherpt, waarna het in de Partijraad van 21 februari a.s. samen met de kandidatenlijst wordt vastgesteld.

Het (concept) verkiezingsprogramma is te vinden op www.spnet.nl, (de site voor SP-leden). Een papieren versie is via de bekende adressen en telefoonnummers op te vragen. En op de avond zelf natuurlijk ook!

04 juni 2009 wordt een historische dag voor Europa.
De verkiezing van het Europese Parlement kunnen we dan als een referendum gebruiken. Dan wordt immers door de kiezer beslist hoe we met Europa verder moeten!
We kiezen vóór of tegen de overdracht van nog meer Nederlandse bevoegdheden aan Brussel. Vóór of tegen een Europese Unie die dogmatisch zweert bij ‘meer markt en minder overheid’. Vóór of tegen Europees beleid dat de belangen van aandeelhouders en beleggers zwaarder laat wegen dan die van werknemers en burgers. Vóór of tegen een Europese superstaat in wording.

Op 04 juni 2009 heeft de kiezer, dus ook jij, het voor het zeggen!
Met een stem op de SP stem je resoluut tegen nog méér Brusselse bevelen en bevoegdheden. Met een stem op de SP zeg je: “Een beter Europa begint in Nederland!”.


En op 20 januari a.s. heb je het ook voor het zeggen; om dit in het verkiezingsprogramma zo krachtig mogelijk te verwoorden.


U bent hier