h

Actie 'Grijs op Reis'

1 augustus 2006

Actie 'Grijs op Reis'

Grijs op Reis

'Grijs op Reis' is een actie van het SP Ouderenplatform. Op bouwstenen kan iedereen die vóór gratis openbaar vervoer voor ouderen is een handtekening zetten. Van al die bouwstenen (of blokken) worden bussen, treinen en trams gebouwd om gratis openbaar vervoer voor 65-plussers te bepleiten.

Handtekeningen verzamelen

Om deze actie tot een groot succes te maken zijn we diverse malen te vinden op de zaterdagmarkt op het Stadhuisplein om handtekeningen te verzamelen.

De gevolgen van gratis vervoer

Als we gebruik maken van de bussen en treinen die toch al rijden, dan zijn er geen financiële gevolgen voor de vervoersbedrijven. Als er veel gebruik wordt gemaakt van het openbaar vervoer, voorkom je dat dat er zogeheten 'onrendabele lijnen' ontstaan. De bedrijven ontvangen immers een overheidsvergoeding voor het seniorengebruik van de anders leeg rijdende treinen en bussen.

Als 65-plussers veel gebruik maken van het openbaar vervoer ontstaat er meer vraag en stimuleren zij de uitbreiding van het openbaar vervoersnet. Dat voorkomt het opheffen van lijnen. Als senioren meer uit huis komen, behouden zij hun contacten met de buitenwereld. Als senioren openbaar vervoer promoten, laten hun kinderen ook eerder hun auto staan!

Meer informatie over deze en andere acties voor ouderen is te vinden op www.ouderen.sp.nl.

U bent hier