h

Meld afsluitingen gas, water en licht

10 oktober 2005

Meld afsluitingen gas, water en licht

De Tweede-Kamerfractie heeft aan de minister van Economische Zaken diverse malen haar zorgen geuit over het toenemende aantal afsluitingen van gas water en licht. In antwoord op kamervragen van SP Kamerlid Arda Gerkens stelt minister Brinkhorst op 23 augustus jl. echter dat dit alles wel meevalt; dat afsluitingen slechts plaatsvinden als gevolg van betalingsachter-standen en dan nog pas nadat een zorgvuldige procedure en een langdurige betalingsregeling is gehanteerd. Uit de antwoorden bleek tevens dat volgens de minister de afsluiting van drinkwater over het algemeen niet langer duurt dan enkele dagen.

10-09-2005 • De Tweede-Kamerfractie heeft aan de minister van Economische Zaken diverse malen haar zorgen geuit over het toenemende aantal afsluitingen van gas water en licht.
In antwoord op kamervragen van SP Kamerlid Arda Gerkens stelt minister Brinkhorst op 23 augustus jl. echter dat dit alles wel meevalt; dat afsluitingen slechts plaatsvinden als gevolg van betalingsachterstanden en dan nog pas nadat een zorgvuldige procedure en een langdurige betalingsregeling is gehanteerd. Uit de antwoorden bleek tevens dat volgens de minister de afsluiting van drinkwater over het algemeen niet langer duurt dan enkele dagen.

Aangezien de minister beweert dat plaatselijke instanties zoals de gemeente over nauwkeuriger informatie beschikken betreffende de plaatselijke situatie wil de Tweede-Kamerfractie haar leden oproepen afsluitingen in de verschillende gemeentes in kaart te brengen. Zo valt te betwijfelen dat de gemeentes inderdaad een helder beeld hebben van deze problematiek. In hoeverre wordt er samengewerkt met bijvoorbeeld de gemeentelijke sociale dienst, hoe (goed) werken de betalingsregelingen? En over wat voor aantallen hebben we het?

Zodra er meer informatie beschikbaar is over de (on)transparante gemeentelijke situaties kan de Tweede-Kamerfractie de kwestie wederom bij de minister aankaarten. We zien graag je reactie tegemoet. Vragen, opmerkingen en reacties kan je doorgeven aan Riekje Kappelhof, medewerker Economische Zaken.

U bent hier