h

Alexander Sprong (SP Lelystad) wordt wethouder in Almere

11 juli 2022

Alexander Sprong (SP Lelystad) wordt wethouder in Almere

Vandaag is door de SP-collega’s in Almere hun coalitieakkoord gepresenteerd. De SP in Almere gaat de komende jaren de stad besturen samen met de VVD, D66, Partij voor de dieren, Leefbaar Almere, ChristenUnie en het CDA. Allereerst feliciteren we onze collega’s met dit historische resultaat, het is namelijk de eerste keer dat de SP in Almere de stad gaat besturen.

Het akkoord heeft een bijzonder Lelystads tintje gekregen. Onze fractievoorzitter in de gemeenteraad, Alexander Sprong, zal de eerste SP-wethouder van Almere worden. Hij krijgt de volgende portefeuilles:

  • Milieu en klimaat
  • Asbestaanpak en luchtkwaliteit
  • Omgevingsdienst
  • Omgevingswet
  • Duurzaamheidsmaatregelen mobiliteit
  • Warmte- en energietransitie
  • Voorkomen en bestrijden energiearmoede
  • Vergunningen, toezicht en handhaving
  • Bestemmingsplannen
  • Vastgoed

We zijn als bestuur, fractie en afdeling enorm trots dat Alexander gevraagd is voor deze mooie en belangrijke klus, maar we zullen hem ook enorm gaan missen. Niet alleen vanwege zijn kennis die hij in de afgelopen 8 jaar in de gemeenteraad van Lelystad heeft opgebouwd, maar ook vanwege zijn inzet als voorzitter van onze SP-afdeling. Dit laatste zal hij voorlopig nog blijven doen tot hij definitief naar Almere verhuist. Het bestuur zal de komende tijd samen met hem zoeken naar een geschikte vervanger.

In de gemeenteraad zal Jolande Donninger, nummer 3 op de kandidatenlijst en huidig fractieassistent, de vrijkomende plaats innemen voor de SP. De nieuwe SP-fractie zal na de zomer dan ook bestaan uit:
Menno Manheim (raadslid)
Jolande Donninger (raadslid)
Hans van der Sleen (fractieassistent)

Er komt hiermee ook een plek vrij voor een nieuwe fractieassistent, geïnteresseerden kunnen zich (ook voor informatie over de functie) melden via lelystad@sp.nl.

We wensen Alexander en Jolande veel succes met hun nieuwe functies!

Het bestuur en fractie van SP Lelystad

Reactie toevoegen

U bent hier