h

SP-motie succesvol. "Graai" directeur HVC vertrekt!

27 september 2016

SP-motie succesvol. "Graai" directeur HVC vertrekt!

Met een jaarsalaris van €262.000 verdiende algemeen directeur Wim van Lieshout ruim boven de grens van €178.000 uit de "WNT". (de Wet Normering Topinkomen, beter bekent als de "Balkenende-norm")

Begin deze maand kondigde hij onverwacht, en zonder duidelijke reden, zijn vertrek aan.
Volgens Alexander Sprong, raadslid voor de SP in Lelystad, is het plotselinge vertrek van de directeur wel erg "toevallig".

In mei van dit jaar diende hij namens de SP in de Lelystadse gemeenteraad nog een motie in om het salaris van de directeur omlaag te krijgen.
Deze haalde een meerderheid en Lelystad (aandeelhouder van HVC) kaartte dit probleem, samen met andere gemeenten en waterschappen, aan op de aandeelhoudersvergadering.
Hierna besloot de raad van commissarissen van HVC om het salaris van de directeur opnieuw te gaan bekijken. 

Het lijkt erop dat de directeur het besluit van de raad van commissarissen niet wilde afwachten en nu alvast zelf opstapt. Dat geeft mooi de kans om een nieuwe directeur aan te stellen met een salaris dat wél onder de norm valt.

Dat zullen we zeker in de gaten blijven houden als SP, want dit soort salarissen kan niet bij een bedrijf dat wordt betaald door de gemeenten en de waterschappen. Daarbij komt ook nog eens dat zij al het financiële risico lopen en niet de raad van commissarissen. Dat is ronduit graaien en dat kan echt niet!

U bent hier