h

Ook SP Lelystad is klaar met bezuinigingsbeleid!

21 september 2013

Ook SP Lelystad is klaar met bezuinigingsbeleid!

Een aantal SP leden uit Lelystad zijn met trein en bus naar Amsterdam geweest om te demonstreren tegen het bezuinigingsbeleid van de regering Rutte.
Ze verzamelden zich op het Beursplein, waar de SP-bus
hen met borden, ratels en toeters stond op te wachten. Er was een groot aantal mensen gekomen om uitdrukking te geven aan hun ontevredenheid over het huidige regeringsbeleid!
 
Aan de demonstratie namen 50 organisaties deel, waaronder de SP, de FNV, de 50+ Partij, diverse zorgorganisaties, enz.
Ze waren het er allemaal over eens dat de huidige en voorgenomen bezuinigingen moeten stoppen. Er zijn nu al té veel mensen die dagelijks de schade van dit beleid ondervinden, té veel mensen die niet menswaardig behandeld worden.
 
Vanaf het Beursplein is de stoet al demonstrerend
vertrokken naar de Dokwerker, waar diverse sprekers nog eens duidelijk maakten welke schrijnende voorbeelden het noodzakelijk maken om nu de ommezwaai te eisen! Emile Roemer kreeg massale instemming toen hij opmerkte dat ze hiermee desnoods tot Kerstmis doorgaan.
 
Ine de Waal (bestuurslid) blikt terug:"Het was echt de moeite waard en daarnaast ook gezellig om met partijgenoten dit gezamenlijk te doen. Uiteraard hopen we dat er een volgende keer ons nog veel meer mensen vergezellen, maar laten we hopen dat het niet nodig is. Maar als het moet, dan zijn we er!"

U bent hier