h

SP-leden voeren actie in Lange Nering (Geen zuur maar zoet, compensatie moet!)

18 april 2006

SP-leden voeren actie in Lange Nering (Geen zuur maar zoet, compensatie moet!)

Emmeloord- Leden van de Socialistische Partij (SP), afdeling Noordoostpolder in oprichting, komen zaterdag 8 april in actie tegen het kopkrachtverlies. Van 10:00 tot 14:00 uur zijn de SP-leden te vinden in de Lange Nering in Emmeloord om de aandacht te vestigen op de landelijke SP-actie ‘Geen zuur maar zoet, compensatie moet”.

Geen zuur, maar zoet!           

Met deze actie wil de SP meer aandacht krijgen voor de steeds groter wordende groep Nederlanders die financieel maar amper het hoofd boven water kan houden. De regering beloofde meer koopkracht. Na het ‘zuur’ van de bezuinigingen zou in 2006 het ‘zoet’ komen. Dat blijkt volgens de SP voor velen niet op te gaan, onder meer door de nieuwe ziektekostenverzekering en de hogere energienota. De SP wil dat de regering haar belofte waar maakt en voert daarom deze actie. Via actiekaarten en het Meldpunt Inkomen op de internetsite van de SP kunnen mensen compensatie eisen en opgeven wat er sinds 1 januari met hun inkomen is gebeurd.

Huren

De SP-leden in de Noordoostpolder hebben ook de actie ‘Houd huren betaalbaar’ onder de aandacht gebracht in Emmeloord en omstreken. De afgelopen week zijn honderden folders verspreid om huurders op te roepen mee te doen met de demonstratie van aanstaande zaterdag op De Dam in Amsterdam. Deze demonstratie is een initiatief van verschillende organisaties, zoals de FNV, de Nederlandse Woonbond, het CNV en Stichting De Ombudsman. Meer informatie over de demonstratie is te vinden op www.houdhurenbetaalbaar.nl.

Houd huren betaalbaar!

De SP telt in de Noordoostpolder en op Urk inmiddels 64 leden. Inmiddels is besloten een eigen afdeling op te richten, zodat ook de SP over vier jaar mee kan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Noordoostpolder.

U bent hier