h

Minister overleeft SP motie van wantrouwen over ziekenhuis

14 februari 2019

Minister overleeft SP motie van wantrouwen over ziekenhuis

Ons SP kamerlid Henk van Gerven heeft donderdag in het debat over de het acute zorg in Flevoland geëist dat de spoedeisende hulp en de acute verloskunde in ons ziekenhuis weer open gaan. Dit is nodig omdat de ambulanceritten nu onverantwoord lang duren en de veiligheid niet meer kan worden gegarandeerd.

De reistijd met een ambulance kan nu meer dan een uur zijn in plaats van de norm van 45 minuten. Maar de minister is niet van plan hier iets aan te doen, hij heeft ineens vooral over de 15 minuten waarbinnen een ambulance ter plaatse moet zijn, deze norm wordt namelijk nog wel gehaald.

De risico's voor bevallende vrouwen op Urk en de schade of zelfs het kunnen overlijden van een patiënt door een te lange reistijd na de eerste stabilisatie wordt hiermee helemaal aan de kant geschoven.

Vanwege deze gevaarlijke situaties en de houding van de minister zei Henk van Gerven "De SP is klaar met deze minister" en de SP wil dat hij opstapt!

Hiervoor heeft de SP een motie van wantrouwen ingediend, alleen de PVV, de Partij voor de Dieren en Denk hebben dit gesteund.

U bent hier