h

Introductie Hugo Teerds

9 augustus 2013

Introductie Hugo Teerds

Mijn naam is Hugo Teerds. Ik ben van huis uit chemicus, heb rond twintig jaar gewerkt op een research laboratorium aan meetmethodes en catalysatoren voor wassen bij lage temperatuur. Daarna heb ik als brandweerofficier twintig jaar gewerkt aan bestrijding van 'moeilijke incidenten' en geholpen de rampenbestrijding te organiseren. De laatste jaren heb ik gewerkt aan het nationale opleidingsinstituut van de brandweer en rampenbestrijding.

Nu ben ik gestopt met werken en heb tijd voor politiek, dat ik altijd buiten partijverband wel scherp heb gevolgd. Ik ben ook altijd al bezig geweest met de ontwikkelingen rond duurzaamheid en het milieu. Sinds ongeveer een jaar help ik via De Groene Reus uit Almere mee aan het opzetten van duurzame lokale energiecoöporaties voor zonne-energie en windenergie, zodat vooral minder draagkrachtige mensen daar ook van kunnen profiteren.

Vroeger ben ik lid geweest van eerst PSP en in de tijd van Den Uijl heel even van de PvdA.
De huidige negatieve ontwikkelingen en afbouw van alle sociale voorzieningen en beschermingen hebben mij laten besluiten daar iets aan te willen doen, het te stoppen en de gevolgen zoveel mogelijk te beperken, en als socialist kom je dan bij de SP uit. Na Den Uijl heb ik altijd SP gestemd, dus de stap lid te worden was een logisch gevolg.

Na het introductiegesprek is mij aangeboden verder kennis te maken met de afdeling als gast bij bestuursvergaderingen en met de huidige lokale politiek als fractieassistent van de gemeenteraadsfractie, zeg maar als inwerkperiode voor verder betrokkenheid bij de afdeling. De  verschillende cursussen van de SP hoorden daar ook bij. Ik ben begin 2013 tot het bestuur van de afdeling Lelystad toegetreden om daar verder te helpen met het draaiend houden en zo mogelijk uitbouwen van de afdeling.

Mijn hobbies zijn zeilen, al komt daar de laatste jaren niet meer zoveel van, en vooral geschiedenis en archeologie. Studeren doe ik graag en al mijn hele leven. Ik heb later nog hogere informatica gestudeerd en een post-academische opleiding coaching en training omdat ik mij steeds meer in mensen ben gaan interesseren. Nu studeer ik via Coursera.org aan verschillende Amerikaanse universiteiten, onder andere duurzaamheid, duurzame energie en archeologie. Momenteel volg ik een module sociale psychologie. Ik ben verder als vrijwilliger werkzaam bij de Stichting Welzijn Lelystad en begeleid daar een paar mensen met problemen en begeleid ouderen bij bezoeken aan het ziekenhuis. Ik ben lid van de projectgroep patiëntsupport.
 

U bent hier