h

Aanloop gemeenteraads- verkiezingen 3

9 augustus 2013

Aanloop gemeenteraads- verkiezingen 3

Ongeveer een maand geleden heb ik net als alle leden de brief van het afdelingsbestuur gekregen met de oproep voor kandidaatstelling voor de fractie in de gemeenteraad bij de komende verkiezingen.

Natuurlijk had ik daar het afgelopen jaar als fractieassistent al over nagedacht, maar nu komt het wel erg snel dichterbij. Ik heb er zo af en toe al met mijn vrouw over gesproken, en we zijn al wat gewend geraakt aan het vaste vergaderritme, de tijd die besteed moet worden aan voorbereidingen en het werk eromheen zoals bezoeken, gesprekken met Jan en alleman en de plotselinge ontwikkelingen die af en toe al je plannen in de war schoppen. Bovendien groei je er met de cursussen van de SP ook langzaam naar toe. Als je al niet enthousiast bent, wordt je dat door de verhalen van docenten en medecursisten vanzelf wel gemaakt. Je krijgt er zin in!

Maar toch moet je als je voor het besluit staat wel even goed nadenken. Tenslotte ga je een flinke werkverplichting aan voor in ieder geval 4 jaar, en misschien zelfs voor langer als het werk je goed bevalt. Het betekent ook dat je er ander dingen voor moet laten schieten en dat je familie- en gezinsleven zich voor een flink deel maar moet aanpassen aan de raadsagenda.
Maar tenslotte heeft mijn politieke hart gewonnen en hebben mijn vrouw en ik besloten dat we ons de komende jaren in willen zetten voor onze idealen door te werken voor de SP.

Ik hoop jullie allen daarbij regelmatig tegen te komen en te mogen gebruiken als klankbord, voor het ontwikkelen van politieke standpunten en voor het stellen van prioriteiten.
Tenslotte ga ik dit niet zozeer voor mijzelf doen, maar voor het verderbrengen van de gedachten en politiek van de SP!
 

U bent hier